Üdvözöljük honlapunkon! arrow Alapítványi programok: arrow Sztánai Napok

A két naposra tervezett rendezvény ideje az augusztus 24-ike (Kós Károly halálának napja) illetve szeptember 2-ika (Szentimrei Jenő halálának napja) közé eső hét két napja lenne. Eredetileg elképzelt célja egy-egy kerek évfordulóhoz köthető romániai magyar író, politikus, közéleti szereplő pályaképének sokoldalú megrajzolása volt, különös tekintettel az ellentmon­dá­sos, nem eléggé ismert vagy félremagyarázott cselekedeteinek, műveinek értelmezésére, értékelésére.

Szűrő     Rendezés     Megjelenítve # 
Cím Szerző
A Sztánai napok 2004-es tervezete H. Szabó Gyula
 
<< Első < Előző 1 Következő > Utolsó >>
Találatok 1 - 1 / 1
 • Sztánai Műhely  ( 1 elem )

  A műhely célját eredetileg a Sztánai-völgy természeti, táji erőforrásainak és értékeinek feltárása képezte. A természeti- és táji értékfelmérés később a völgyre szerveződött falvak társadalmi-, gaz­da­sági- és kultúrtörténeti fejlődésének elem­zé­sével, valamint egy helyi értékekből épít­kező tájfejlesztési stratégia lehetséges módo­za­tainak meghatározásával, sőt operatív fej­lesz­tési programokkal teljesedett ki.

 • Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúra  ( 4 elem )

  Kós Károly szelleme, tisztelete ma is él az erdélyiek körében, ennek jegyében rendezi meg évente a Kós Károly Teljesítménytúrát az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) Kolozsvári Osztálya karöltve a Szentimrei Alapítvánnyal. A túra helyszíne, Kolozsvár és környéke, valamint Kalotaszeg, mind-mind olyan helyszín, amelyhez Kós Károly ezer szállal kötődött. ...

 • Farsang  ( 5 elem )

  Nyolcvanhét évvel az 1914-es farsang után a Sztánai Műhely tagjai, a Szentimrei Alapítvány és – nem utolsó sorban – Papp Hunor sztánai református lelkész elhatározzák, hogy ismét farsangi mulatságot rendeznek Sztánán. Első ízben 2001-ben rendezték meg, s aztóta minden évben háromnapos farsangi mulatság színhelye az apró kalotaszegi falu.

 • Tévés ujjgyakorlatok Kalotaszegen  ( 2 elem )

  2010 tavaszától kezdődően Simonffy Katalin és Tárkányi János minden tavasszal többnapos képzést szerveznek  az újságíró szakos és az operatőr hallgatók részvételével.

Cazare Almasu